Een veranda is een zeer veelzijdige toevoeging aan je huis. Ze belichamen buiten / naar binnen leven en hebben vaak nostalgische verbindingen van bygone communities wanneer ze aanvankelijk werden gezien als een essentieel sociaal centrum om het nationale nieuws in te halen. Tegenwoordig gebruikten ze voor een verscheidenheid aan vermakelijk, het is het een geïmproviseerde verzameling van een lokale kunstenaar of een volledig georganiseerde regionale gebeurtenis zoals Porchfest. Wat uw doel ook is voor het toevoegen van een veranda aan uw huis, u moet eerst beslissen welke stijl het beste bij u past. Modern, land, shabby chic of zelfs cottage Gardens zijn slechts enkele van de beschikbare stijlen om uit te kiezen.

Veranda plaatsen

Voor degenen die van plan zijn om hun veranda om te sluiten als een entree of een uitgang naar hun huis, is het eigentijdse ontwerp misschien de beste optie. Hedendaagse ontwerpen kunnen worden gemaakt om te lijken als traditionele huizen door traditionele elementen zoals een luikende ramen en een lambrisering voordeur te kiezen. Als alternatief kan een ontwerper een veranda aanbevelen met decoratieve kenmerken zoals gietijzeren roosterwerk en een pluche-dempingbank, die kan helpen om een gastvrije omgeving te creëren tijdens het creëren van stoepoepassing. Met betrekking tot functionaliteit adviseren de meeste ontwerpers interieurontwerper klanten om een veranda te kiezen, dat is zowel functioneel als mooi, zodat het helpt het potentieel van de ruimte te maximaliseren.

In termen van functie zouden hedendaagse ontwerpen geweldig zijn als je een veranda wilt die niet te groot en zwaar is om te verdragen. Je moet er ook voor zorgen dat je huizen en ramen gemakkelijk openen – dit is vooral belangrijk voor mensen die in winderige gebieden wonen. Als je in snaarlichten langs je veranda gaat zetten, is het een geweldige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen, zonder door het gedoe te gaan van het vinden van geschikte armaturen.

Open haardpuristen kunnen zich aan het idee binden om een open haard in hun buitenruimte te installeren. Tenslotte worden open haarden beschouwd als een buitenkamer. Thomas Loof van NU Consulting Group is echter van mening dat veranda’s geweldige kamers kunnen maken als het maar de juiste zorg krijgt. Een open haard in een veranda kan worden behandeld, net als een kamer in uw huis, zegt LOOF. Er is niets dat zegt gezellig als een knetterend houtvuur of de gloed van sintels in een open haard – in combinatie met het geluid van stromend water en een comfortabele bank, een veranda is een geweldige plek om op te kruipen en een boek te lezen.

Natuurlijk hebben velen van ons de verkeerde vooropgezette ideeën over veranda’s, dus we bouwen uiteindelijk iets waar we niet noodzakelijkerwijs willen wonen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat de veranda’s eruit moeten zien als kleine hutten, of ze moeten worden ingesloten in dood gras – maar dat is niet noodzakelijk het geval. Als je het goed bouwt, kan een veranda een zeer mooie en gezellige toevoeging zijn aan een huis, ongeacht welk type ontwerp je ervoor kiest, zegt LOOF. En dat omvat zowel de voordeur als de achterdeur, als uw bouwer de voorkeur geeft aan zowel in uw veranda-ontwerp.

Maar laat de waargenomen beperkingen van de veranda’s je niet stoppen met inbegrepen als onderdeel van je algehele achtertuin landschapsplan. Als je doel is om een buitenkamer te creëren die meer lijkt op een privé-heiligdom voor jezelf en je geliefden, ga je gang en voegt u wat groen, bloemen of zelfs een kleine vijver toe. Maar als je op zoek bent naar een plaats van het hele doel waar je kunt zitten en genieten van de koele bries, lees dan een boek of ontspan gewoon met een koud drankje en geef het dan een rust en laat het groen op zijn eigen apparaten. Maar zelfs als je wilt dat je veranda dient als een uitnodigende toegang tot je veranda, is één ding dat niet weggaat, is de aanwezigheid van een knappe voordeur. Dus ga je gang en installeer een mooie deur en verwelkom je gasten in de tuin van je dromen!

 

Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een veranda Knokke moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be